HOME

O NAMA : : INKUBATORSKA STANICA : : FARMA FUTOG : : RASNA ŽIVINA : : KONTAKT
Živinarska zadruga u Novom Sadu, osnovana je 1918. godine, sa ciljem da okupi živinare širom Jugoslavije, kao svoje zadrugare i da se zajedničkim snagama unapredi rasno živinarstvo u zemlji. Prvobitno se tu radilo o čistoj rasnoj živini, koja je uzgajana u manjim jatima, dok je rasplodni materijal donošen iz Mađarske, Austrije i Nemačke. Zadruga je tako poslovala, pod nazivom Živinarska, kunićarska i golubarska zadruga, sve do drugog svetskog rata.
Delatnost zadruge je obnovljen 1947 godine, kada je zvanično registrovana sa ciljem unapređenja i uzgoja rasne živine. Krajem 1977 godine, odlukom zadrugara, zadruga dobija novi naziv Živinarska zadruga "Živinarstvo" Novi Sad.
Živinarska zadruga "Živinarstvo" danas poseduje firme u Budisavi, Veterniku i Futogu sa mešaonom hrane za živinu. U farmama se uzgaja oko 30.000 roditelja, rasne živine i hibrida.
Inkubatorska stanica u Novom Sadu, kapaciteta 120 hiljada jednodnevnih pilića nedeljno, a u stanici se mogu kupiti prirodna jaja, tovnog i rasnog materijala pačići, guščići i ćurići.
Prodajni objekti u Novom Sadu sa ponudom, hrane i komponenti, premiksa i aditiva za ishranu rasne živine i dr.
Vozni park, opremljen je savremenim vozilima za prevoz jednodnevnih pilića. U svojoj decenijskoj tradiciji, zadruga je dobitnik mnogobrojnih vrednih priznanja i šampionskih pehara za uzgoj rasne živine

 

 

 

 

Copyright ŽIVINARSTVO Novi Sad